Shamblewain's Petit Basset Griffon Vendéen
Home Petit basset rasinformatie Wie is marion Quaedvlieg      


Rasinformatie

Karakter
Opvoeding
Beweging
Leefomgeving
Vachtverzorging
Tot slotLeefomgeving van de Petit Basset

Petit Bassets horen absoluut in huis en niet ergens buiten in een hok, kunnen mits van pup af aan op een juiste manier aangeleerd, zo'n 4 uur alleen blijven maar zeker en absoluut geen hele dag.
Mocht dit toch gebeuren veranderen zij geheel alleen uw interieur en zullen ze zeker ook de buren laten horen dat ze alleen gelaten zijn.
Dit geldt natuurlijk voor alle honden maar is toch iedere keer weer even het vermelden meer dan waard, zeker in de huidige tijd waarbij mensen nog altijd, en soms vaker dan ooit, schijnen te denken dat honden 8 uur alleen kunnen zijn. Niet dus !

Het gebruik van een bench ( kamerkennel ) kan heel nuttig zijn maar alleen als er verstandig mee omgegaan wordt.....honden zijn niet bedoeld om hun leven iedere dag voor langere tijd te moeten slijten in een kooitje.
Dat is hondonwaardig en bovendien leert de hond er helemaal niets door. Hij zit tenslotte opgesloten dus wat wil hij nu helemaal uit kunnen halen aan kattekwaad.
De bench als vaste (veilige) plaats voor de hond..... prima, voor een kortere tijd per dag...... prima, maar niet elke dag acht uur opgesloten om vervolgens een half uur uitgelaten te worden en vervolgens weer terug in de bench.

Begint men aan een leven samen met een hond dan verdient de hond respect en een goed en gelukkig leven.
Van een baas en van een gezin vraagt dat dan ook investeren in het op de juiste manier groot brengen van een hond op de juiste manier(en). Dit is een essentieel onderdeel van de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een serieuze fokker legt een gezonde basis voor de hond in de tijd die de hond bij de fokker doorbrengt, en daarbij zal deze fokker kosten noch moeite sparen. U moet die basis in goed vertrouwen tot uw hond voortzetten en verder uitbouwen. En dat zal ook kosten en ook moeite van uw kant vragen.
Pas dan zal uw inspanning ook daadwerkelijk beloond worden. Alleen de zon gaat iedere dag weer voor niets op…………………..!

Tot slot is het heerlijk als u beschikt over een tuin maar zorg ervoor dat de tuin goed afgesloten is door middel van een goede afrastering. Een Petit is en blijft een ondernemende jachthond die zeker een bezoekje bij de buren heel aantrekklijk zal vinden indien uw tuin niet naar behoren afgezet is.

Bezoek aan de voordeur ? Let er op dat uw hond niet meteen de deur door de straat op schiet ! Ook hier speelt de grote nieuwsgierigheid van deze honden een grote rol.
Tot slot: mee in de auto ? Ook daar hebben de PBGV's in de regel absoluut geen probleem mee. Sterker nog...ze vinden het prachtig om mee te mogen met baas en gezinsleden.